Categories
Uncategorized

Barnrum i vintagestil

Skapa ett barnrum i äkta vintage stil. Idag är det väldigt lätt och hitta saker som passar in med den stilen. Det finns tapeter som verkligen för tankarna tillbaka till svunna tider, om man inte lyckas hitta gamla original tapeter som någon har förvarat under många år och nu väljer att sälja. Vill man inte ha tapet går det även att måla i färger som var populär längre tillbaka i tiden och skapa en helt annan känsla än om det ska vara modernt utifrån dagens standard.

Möbler som är vintage är lättare att få tag i. Antingen begagnade eller nya som har en äldre känsla över sig. Det finns till och med nya möbler som ser slitna ut. Att det redan är eller ser slitet ut gör inte så mycket i ett barnrum, risken är att det kommer och bli en del stötar och repor om barnet leker väldigt aktivt.

Leksaker finns det mängder av idag som liknar tidigare tillverkade leksaker. Det är pastellfärger och antika modeller som kan få vem som helst att tänka på ett färgglatt 50-tal. Ett exempel är sparkbilar som barnen kan susa fram på, här finns det verkligen en modell för alla. Att köpa begagnade leksaker som faktiskt är äldre med en historia går naturligtvis men det kan gälla att tänka till lite. Många av dessa leksaker har ett samlarvärde och är därför väldigt dyra i inköp. Det kanske då inte alltid är optimalt om barn får leka med dessa, utan kopior kan vara bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *