Categories
Uncategorized

Vintage – intresse eller livsstil?

Är vintage bara ett intresse eller kan man med fog säga att det också är en livsstil?

Oavsett vad som är rätt svar på frågan har du större möjligheter än någonsin att välja vintage, även när det gäller moderna företeelser. Köp en scooter att glida fram på. Trots att eldrift är ett modernt påfund finns massor av modeller av äldre klassiskt utseende att välja på, så det finns ingen anledning att göra avkall på miljöhänsyn bara för att du väljer vintage.

Hur nytt får någonting egentligen vara och ändå kallas vintage? Det är en het fråga bland de invigda men all diskussion till trots så varierar svaret från person till person.

Nästan allting som säljs går numer att välja i vintage-modell. Det gäller allt från cyklar och mopeder till köksutrustning, bilar och kläder. Om du köper allting nytt men alltid väljer vintage-utseende kan man säga att du har vintage mer som ett intresse än en livsstil. Du uppskattar designen, men är egentligen inte så intresserad av att saker ska vara gamla och i originalutförande.

I andra änden av skalan finns de som verkligen har gjort vintage till en livsstil som, tar både tid och pengar i anspråk.

När du inte längre nöjer dig med rätt utseende utan är beredd att lägga nästan all din tid och ibland stora summor pengar på att göra genuina vintageval och alltid köper begagnat, ja då får man nog påstå att du gjort vintage till lite mer än ett intresse.

Till slut blir det ett sätt att leva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *