Det här ska du inte köpa vintage

Att köpa vintage och begagnat är oftast bra. Men det finns vissa tillfällen då det inte är säkert att köpa vintage. Trots att det kan vara bättre för miljön och för att minska hetsen om att konsumera så är det inte värt om ditt eller någon annans liv sätts i fara.

Grillar

Något du inte ska köpa vintage är grillar – och speciellt inte när det kommer till att köpa en gasolgrill. Du vet aldrig vad grillen har utsatts för innan och kanske har den en skada som du inte vet om. Det kan leda till förödande konsekvenser som du inte vill vara med om. Så för att vara på den säkra sidan är det lika bra att köpa nya grillar från en butik.

Madrasser

Att köpa en begagnad madrass är kanske inte lika farligt som att köpa en begagnad grill. Men, det är fortfarande värt att nämna eftersom att du aldrig kan veta var madrassen har varit. Dessutom är det väldigt svårt att få bort bakterier och liknande från personen som har haft madrassen innan – hur mycket du än tvättar den.

Det kan också ha funnits något som du är allergisk mot i hemmet där madrassen var tidigare. Till exempel hundar, katter och andra djur. Det kan ha varit så att madrassen har tillhört en hästtjej innan och du är allergisk mot hö. Som du säkert förstår är det inte den bästa kombinationen. Även här är det bättre att ta det säkra före det osäkra och köpa nytt.