Fynda på second hand

Att leta efter saker på second hand är både roligt och väldigt underhållande. Många ser det som att dyka ner i skattkista där man sedan måste sålla igenom sådant som man finner vara mer skräp och plötsligt hittar man en ny riskokare eller en helt funktionell sodastream som kan köpa hem till en väldigt billig peng.

Fördelar med att handla på second hand

Det finns mängder av fördelar med att försöka handla fler saker på second hand. Dels kan du spara pengar, men också göra miljön en stor tjänst. En mindre produktion minskar utsläppen och saker kan återanvändas istället för att slängas.

Så finns det någonting som saknas i ditt hushåll, ska du kanske flytta hemifrån och letar efter nya möbler till ditt boende, eller vill du helt enkelt uppgradera ditt hem en aning, men har en budget att hålla dig till? Ja kika då vart närmaste second hand ligger och sedan är det bara att ge sig in i skattkammaren.

Besök flera olika second hand

Det bästa är att göra en liten rundtur till några olika second hand i området du bor. Du kan få en bättre inblick på vilka saker som finns tillgängliga innan du bestämmer dig. Kanske har du också möjlighet att lägga undan saker som du är intresserad av innan du ger dig iväg till nästa second hand.

Ha tålamod, ibland måste du åka flera gånger innan du faktiskt hittar den möbel eller sak du letar efter. Men kom också ihåg att planera dina inköp så du inte kommer hem med saker som ändå bara komma hamna i ett skåp hemma hos dig och samla damm.