Kul shopping på secondhand

Vi älskar att shoppa på secondhand! Det är bra för miljön och plånboken och det är ofta man kan göra riktigt bra designfynd också. Eftersom vi älskar allt som är vintage så brukar vi leta oss fram till secondhand-butikerna som också har en förkärlek till det som tillverkats på 70-talet och tidigare. När vi säger vintage så menar vi inte 90-tal, utan det känns som att det ska vara minst 40 år gammalt för att kännas riktigt vintage.

Beyond Retro i London är en av våra favoriter och en av de första ställena vi ska besöka när det går bra att resa igen. Vi packar bara ner vår Sodastream kolsyremaskin och ett gäng kanelbullar i ryggsäcken och sedan hoppar vi på tunnelbanan ner till Soho där den största Beyond Retro ligger. Nu går det även att shoppa i deras nätbutik men det blir inte riktigt samma känsla. Halva nöjet med att handla secondhand är att gå på upptäcktsfärd bland galgarna och att få se allting med sina egna ögon. Med det sagt har vi fått upp ögonen lite för shopping online och faktiskt nyligen köpt en mikråvågsugn från Caso till ett väldigt rabatterat pris på Kitchentime, så det kan vi rekommendera.

Myrorna är också en tidlös favorit. De har också en webshop nu och deras nya butik i Skärholmen Centrum i Stockholm har nyligen öppnat. Som vanligt går allt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete med förmån för missbrukare, utsatta kvinnor och hemlösa. Just nu tar de emot högst 30 personer i butiken åt gången.