Blanda gammalt med nytt

Att ta till vara på det du har hemma och handla mer saker second hand, är idag väldigt på tapeten. Dels är det ett mer grönt sätt att förändra din inredning och stil, samt även betydligt billigare. Att blanda gammalt med nytt är enkelt och du kan även hitta stora kända varumärken som finska varumärket marimekko eller äldre möbler från IKEA på loppis. Fundera på vilken typ av stil och inredning som du vill implementera och sedan är det bara att börja leta efter passande inredning.

Ha en röd tråd

Oavsett vilken typ av inredning du väljer är det viktigt att du har en röd tråd. Om du till exempel älskar inredningen från 70-talet, kan du leta fram möbler och inredning som är tillverkade på 70-talet, men många nyproducerade möbler är också inspirerade av detta årtionde, så du behöver inte heller köpa allting begagnat.

Genom att ha en röd tråd när du inreder och köper möbler, kan du få ditt hem mer ombonat och även få ett mer helhetligt intryck. Kombinera detta med tavlor, textilier och inredningsdetaljer som gör hemmet mer personligt.

Gör efterforskningar

Om du eftersträvar ett autentiskt tema, så är det också viktigt att du gör efterforskningar och att du har koll på hur du efterliknar inredningsstilen på allra bästa sätt. Det allra bästa resultatet får du om du lägger ner lite mer hjärta och själ i att hitta rätt möbler och inredning. Blocket och Facebook är två stora tjänster som du kan använda, där både privatpersoner och företag säljer begagnad inredning. Hitta någonting som faller dig i smaken och slå till!