Hur du får vintagekänsla i köket

Vad innebär egentligen att ha en härlig vintagekänsla i köket? Ofta innebär det att man hämtar inspiration från kök som var modern på 40-talet och 50-talet. Glada färger, gamla burkar och tillbehör som ser ut att ha använts under många år. Till det passar det bra med stilrena taklampor som lyser upp köket på ett bra sätt.

Belysning är alltid viktig i ett kök för att man ska ha möjlighet att kunna arbeta så bra som möjligt. Resten av inredningen till köket kan man antingen köpa nytt eller på loppis. Mycket roliga saker finns nämligen att hitta second hand där produkterna dessutom har slitits på ett naturligt sätt. Drickabackar och förvaringsburkar som kommer att hålla många år framåt för den som vill ha snygga detaljer i ett kök.

Idag finns det dessutom stora möjligheter att köpa nya saker med vintagekänsla. Det kan då vara så att företaget har valt att nyproducera burkar på exakt samma sätt som de producerades på 40-talet. Som en extra finish kan de dessutom ha en lätt slitet utseende så att man inte ska kunna ana eller direkt se att det är nya saker man valt att köpa in.