Somriga vintagekläder

Att handla vintage är mycket populärt och inte bara i second hand butiker. Många dedikerade vintage butiker runt om i landet gör det enklare än någonsin att skapa en autentisk vintagestil. Dessutom finns det ett väldigt stort utbud av butiker online som du kan handla ifrån.

Det vackra vädret gör att du kan ta fram alla dina mönstrade klänningar igen och kombinera dessa med fina accessoarer. Även dig som har pollenallergi symptom, ska inte vara rädd för att spendera mer tid utomhus och verkligen dra nytta av din fina vintage garderob. Så hur skapar man då den bästa somriga outfiten som passar alla tillfällen?

Investera i bra basplagg

En garderob med bra basplagg kommer att göra ditt liv så mycket enklare. Kläder som räknas som basplagg är enkla att kombinera med resten av dina outfits och har en enkel konstruktion. Detta kan då till exempel vara ett bra vintage jeans, en enkel jacka eller en svart kjol som du sedan kan kombinera med dina mönstrade blusar eller toppar.

Se också till att du har linnen eller liknande som du kan använda under dina klänningar. Många vintagekläder du köper kommer nämligen inte att ha kvar sitt andra lager och tyget kan då vara aningen genomskinligt.

Ett par skor som passar alla tillfällen

Högklackade eller lackerade skor i all ära, men du kommer att få mer användning av ett par snygga loafers eller skor med en mindre klack, som du sedan kan använda både när du ska träffa dina vänner på en drink eller behöver uträtta ärenden i stan.