Vintage – en livsstil eller modefluga?

Är vintage bara en tillfällig modefluga eller är det en livsstil som är här för att stanna? När något blir modernt så kommer många att välja den senaste trenden för att sedan byta inriktning när det kommer nya inriktningar. Det finns också de som hittar rätt och väljer att leva helt och fullt utifrån vintage stilen.

Hemmet, kläder och fokus på att handla på second hand är idag något många väljer att leva efter. Ur ett miljöperspektiv är det både smart och bra att försöka använda sig av hållbara produkter istället för att det ska produceras nya och det gamla väl fungerande ska kastas.

Det öppnar allt fler fysiska butiker som enbart har vintage som inriktning. Allt går inte att köpa begagnat, då finns det nyproducerade föremål som ändå lever upp till vintage stilen. Sammanfattningsvis går det alltså att hänvisa till att för vissa är det en livsstil och för andra ett mode som man sneglar och inspireras av under en period. Det viktigaste är att man trivs med sig själv, även om vi så klart älskar allt som har med vintage att göra. Färger, former och det gamla som på nytt kommer till liv igen i olika sammanhang oavsett om det är kläder eller inredning.