Gammalt är inte sämre

Bara för att någonting har några år på nacken så betyder inte det att det är sämre. Nya grejer är inte alltid de bästa, till exempel inte om du vill äta surdeg. Det är klart att saker och ting inte ska vara för gamla så att de går sönder eller är dåliga. Men att äta en ny surdeg är inte heller så bra.

Något som är bra att tänka på är att bara för att någonting är gammalt så är det inte sämre. Det är speciellt viktigt när du ska handla nya saker – till exempel möbler, tavlor eller andra saker som du ska ha till hemmet. Det finns en mängd grejer som du kan handla second hand som faktiskt är riktigt bra trots att de kan ha lite ålder. Och vem vet – det kanske är i second hand butiken du hittar ditt drömbord eller en vas som passar ditt hem perfekt?

Miljövänligare

Det är också mycket bättre för miljön att köpa någonting som redan är tillverkat än att köpa nyproduktion hela tiden. För det slängs så mycket saker som skulle kunna användas av någon annan. Så både den som är ute efter att köpa och den som har någonting den inte använder kan vinna på att gå in i en butik som säljer second hand.

Försök helt enkelt att ha vintage i åtanke när du konsumerar saker. Det kan dessutom ge en härligare, unikare och mer mysig känsla att ha exempelvis en lite äldre stol i vardagsrummet än en sprillans ny.